Jalkapallo on maailman suosituin joukkuelaji, eikä syyttä. Pelataanhan sitä jokapuolella maailmaa. Aina Kairon slummeista Iso-Britannian valioliigan huippukatsomoihin. Jalkapallo on paitsi kilpailulajien kuningas, niin myös oivallinen kuntoilulaji kaikenikäisille.

Monet kuitenkin nauttivat eniten jalkapallosta sohvalla istuen ja omaa suosikkijoukkuettaan kannustaen. Jalkapallofanitus onkin monelle elämäntapa! Suosikkijoukkueen uutisia seurataan matsien välillä ja monet lyövät vetoa urheiluvedonlyönnissä joukkueensa puolesta.

Mistä jalkapallofanituksessa on kyse

Monella meillä on suokkijoukkueemme. Jotkut kannattavat joukkuettaan fanaattisesti, toiset maltillisemmin. Yhtä kaikki, joukkueemme menestys on tärkeää. jalkapallofanitus voi äärimmillään lähennellä uskontoa. Argentiina on hyvä esimerkki maasta, jossa jalkapallolla on lähes uskonnon rooli. Edesmennyt huippupelaaja Diego Maradona oli monelle argentiinalaiselle kirjaimellisesti pyhimyksen asemassa.

Suomessa jalkapallofanitus ei ole ainakaan vielä saanut samoja mittasuhteita, mutta huuhkajien menestys EM-kisoissa yhdisti suomalaiset televisioiden ääreen kannustamaan. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää fanituksesta ja fanituotteista

Kaikki pelaa

Jalkapallon kannustava ja innostava vaikutus lapsille ja nuorille on tärkeää. Jalkapallo voi toimia parempana pelastajana ja toivon lähteenä nuorelle, joka tulee köyhistä oloista kuin mikään koulu ikinä. Suomessa osa jalkapallon juniorikulttuuria on ”kaikki pelaa”- ajattelu. Tämä lähtee siitä, että jokaisella lapsella ja nuorella on taidoista riippumatta oikeus nauttia jalkapallon riemusta.

Pienestä osasta näistä tytöistä ja pojista tulee ammattipelaajia. Lahjakkuuksia onkin tärkeää etsiä ja kannustaa. Yhtä tärkeää on kuitenkin tarjota jalkapallon riemua kaikille taidoista riippumatta. Kehittäähän jalkapallo fyysisen kunnon lisäksi myös henkisiä ja sosiaalisia valmiuksia.